Heb je vragen over Flespakket? Bel ons gerust: 023 30 31 818  

Al klant?  Log inActuele update m.b.t. het coronavirus.

We nemen de maatregelen als gevolg van het coronavirus erg serieus. Via deze blog houden we je daarom graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en maatregelen die effect hebben op het versturen van pakketten binnen Nederland en naar het buitenland. Maatregelen en duur daarvan verschillen per land en wijzigen continu.

 

Bezorgers PostNL.

PostNL volgt de algemene RIVM-richtlijnen en neemt maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en het contact tussen bezorger en ontvanger te minimaliseren. PostNL licht medewerkers in en zorgt dat zij weten wat ze moeten doen om gezond en veilig te blijven en zo hygiënisch mogelijk te werken. Bezorgers houden 1,5 meter afstand en vermijden fysiek contact.

 

Bezorging van pakketten.

Het aantal te bezorgen pakketten is enorm gestegen. Online bestellen is in deze periode tenslotte een makkelijke en veilige manier om levensmiddelen en andere producten in huis te halen. Door de drukte die ontstaan is door het grote aantal bestellingen en de overheidsmaatregelen is het mogelijk dat de levering van jouw zendingen vertraging oploopt. Ook zijn als gevolg van de maatregelen in Nederland en het buitenland sommige bedrijven of afleverlocaties gesloten. Indien een zending naar een gesloten bedrijf of afleverlocatie wordt verstuurd, wordt deze geretourneerd. Wees je ervan bewust dat wanneer in dit geval een zending geretourneerd wordt, verzendkosten niet geclaimd kunnen worden.

We vragen in deze bijzondere periode hiervoor jouw begrip en geduld, wanneer het anders loopt dan je gewend bent. Samen met PostNL zetten we alles op alles om de vertragingen te beperken. Voor de meest recente verzendstatus van jouw zending(en) verwijzen we je naar de Track & Trace informatie.

Vertragingen internationale pakketbezorging.

Hier zie je waar op dit moment verstoringen zijn die effect hebben op de internationale pakketbezorging.

 

Datum: 30 november 2020

Verwachting vertraging: onbekend

Land/stad: Wereldwijd

 

Gesloten routes:

Bezorging van pakketten is niet mogelijk naar: Bhutan, Brunei, Ecuador, Guinee Bissau, Guinee, Honduras, Kaaiman Eilanden, Laos, Libië, Montserrat, Nicaragua, Papua Nieuw Guinea, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Seychellen, Syrië, Saint Vincent and the Grenadines, Tajikistan, Turkmenistan, Yemen, Zuid Soedan.

 

Vertraagde routes:

Bezorging van pakketten is vertraagd naar: Antigua & Barbuda, Anquila, Argentinië, Armenië, Algerije, Australië, Azerbaijan, Bahamas, Bahrein, Barbados, Belize, Bermuda, Botswana, Brazilië, Bosnië Herzegovina, Bolivië, Bulgarije, Centraal Afrikaanse Republiek, Canada, Chili, China, Colombia, Cuba, Curaçao, Cyprus, Costa Rica, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Estland, Egypte, Equatoriaal Guinea, Finland, Filipijnen, Frankrijk, Frans Guyana, Gambia, Georgië, Ghana, Griekenland, Guatemala, Hongarije, Hong Kong, Ierland, India, Israël, Irak, Iran, Italië, Jamaica, Japan, Jordanië, Kaapverdië, Kazachstan, Zuid Korea, Kosovo, Kroatië, Libanon, Liberië, Litouwen, Letland, Marokko, Maleisië, Mauritanië, Mexico, Mongolië, Montenegro, Nepal, Niger, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Oekraïne, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Samoa, Servië, Senegal, Sierra Leone, Singapore, Sint Eustasius & Saba, Slowakije, Slovenië, Spanje, Solomon Eilanden, Suriname, Thailand, Tonga, Tsjaad, Tsjechië, Trinidad en Tobago, Tunesië, Turkije, Uruguay, Vaticaan stad, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam, Virgin Islands, Wit Rusland, Zambia, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.

 

Duitsland.

De bezorging van pakketten in Duitsland loopt vertraging op als gevolg van de corona maatregelen. Daarnaast is, vanwege het verplicht sluiten van niet-essentiële winkels, een beperkt aantal afhaalpunten beschikbaar.

 

Verenigde Staten.

De situatie in de Verenigde Staten is momenteel zeer complex. Toch is PostNL in staat zendingen voor de Verenigde Staten te bezorgen. Alternatieve mogelijkheden worden voor het bezorgen van de pakketten ingezet. Dit zorgt voor een langere overkomstduur. Ook worden sommige pakketten bij aankomst in Amerika niet gescand, waardoor Track & Trace informatie niet altijd beschikbaar is. Daarnaast wordt rekening gehouden met eventuele vertragingen in bepaalde regio’s als gevolg van Orkaan Sally.

 

Frankrijk.

La poste heeft het aantal bezorgdagen inmiddels opgeschaald naar 5 dagen. De bezorging van (express) mail gebeurd nog steeds met vertraging, maar minder dan daarvoor. Daarnaast is in de omgeving Nice door hevige regenval en overstromingen het gebied moeilijk bereikbaar. Het bezorgen van post en pakketten in deze regio kan hierdoor vertraging oplopen.

België

Ook is in België het aantal pakketten momenteel erg hoog. Dit in combinatie met de nieuwe maatregelen van de Belgische regering kan ervoor zorgen dat jouw zendingen met bestemming in België vertraging oplopen.

 

Er is geconstateerd dat vanaf 4 september voor zendingen met bestemming België geen afleverscan wordt getoond. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Tot die tijd kan helaas geen informatie worden teruggegeven over de bezorging.

Tijdelijke toeslag wereldzendingen.

 

Het aantal te bezorgen pakketten stijgt en tegelijkertijd moeten oplossingen worden gezocht voor slechter te bereiken gebieden of gestaakte vormen van transport. Deze ontwikkelingen zorgen voor aanpassingen in het logistieke proces en dat gaat gepaard met extra kosten die door onze netwerkpartners aan ons in rekening worden gebracht. Met name voor zendingen met een bestemming buiten Europa. Hierdoor zijn wij genoodzaakt een tijdelijke extra kilotoeslag door te rekenen in de prijs voor zendingen met een bestemming buiten Europa.

 

Tijdelijke toeslag wereldzendingen.

 

Concreet betekent dit dat, vanaf 17 april 2020, tijdelijk een toeslag wordt berekend op alle wereldzendingen. Een overzicht van de tijdelijke tarieven vind je hier. Zodra de gebruikelijke dienstverlening weer kan worden hervat, vervalt de toeslag. Al dat zo ver is, brengen wij je daar direct van op de hoogte.

We zijn bereikbaar.

Het coronavirus heeft ook invloed op onze dienstverlening. Desondanks hebben we onze werkwijze zo ingericht dat onze dienstverlening zoveel mogelijk hetzelfde blijft. Heb je daarom vragen? We zijn telefonisch of per e-mail bereikbaar.

{"text":{"available_text":"nu open","not_available_text":"nu dicht"},"days":[{"from":"","till":""},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"","till":""}]}