Heb je vragen over Flespakket? Bel ons gerust: 023 30 31 818  

Al klant?  Log inBrexit: De impact van de Brexit op jouw koppeling met Flespakket

Per 1 januari 2021 behoort het Verenigd Koninkrijk niet meer bij de Europese Unie. Middels deze blog vertellen we je per plugin wat je dient te doen of dat je jouw plugin moet updaten zodat je voorbereid bent op de Brexit. Ga naar onze Brexit-blog voor een uitgebreide uitleg over de Brexit en de gevolgen voor jouw webshop.

 

Mijnwebwinkel

Wanneer je gebruik maakt van de Mijnwebwinkel plugin en jouw webshop hebt gekoppeld aan Flespakket is het na ingang van de Brexit niet meer mogelijk vanuit jouw eigen backoffice verzendlabels aan te maken voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk. Uiteraard kun je hier nog steeds voor terecht in de Flespakket backoffice.

 

WooCommerce

Wanneer je gebruik maakt van WooCommerce dien je de laatste versie van de plugin te installeren. Wij zorgen ervoor dat de data is ingesteld. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, na de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71.

 

Magento

Magento 1 wordt op dit moment niet meer ondersteund. Voor de Brexit worden geen updates meer uitgevoerd.

 

Magento 2

Wanneer je gebruik maakt van Magento 2 dien je de laatste versie van de plugin te installeren. Wij zorgen ervoor dat de data is ingesteld. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, met ingang van de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71.

 

Lightspeed

Wanneer je gebruik maakt van de Lightspeed plugin dan hoef je geen update uit te voeren. De wijziging wordt automatisch doorgevoerd. Wij zorgen ervoor dat de data is ingesteld. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, met ingang van de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71.

 

CCVshop

Wanneer je gebruik maakt van CCV shop en jouw webshop hebt gekoppeld aan Flespakket is het na ingang van de Brexit niet meer mogelijk vanuit jouw eigen backoffice verzendlabels aan te maken voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk. Uiteraard kun je hier nog steeds voor terecht in de Flespakket backoffice.

 

OpenCart 1, 2, 2.3 & 3.0

Er zal geen update plaatsvinden voor deze versies van OpenCart. Wanneer je gebruik maakt van OpenCart en jouw webshop hebt gekoppeld aan Flespakket is het na ingang van de Brexit niet meer mogelijk vanuit jouw eigen backoffice verzendlabels aan te maken voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk. Uiteraard kun je hier nog steeds voor terecht in de Flespakket backoffice.

 

PrestaShop

Er wordt gewerkt aan een update van de plugin. Wanneer je gebruik maakt van de PrestaShop plugin is het installeren van deze laatste update vereist voor het aanmaken van zendingen naar het Verenigd Koninkrijk. De update is per 1 januari 2021 nog niet beschikbaar. Totdat de update beschikbaar is dien je gebruik te maken van de backoffice voor het handmatig aanmaken van een zending naar het Verenigd Koninkrijk.

Google Chrome Extensie (BigCommerce & OScommerce)

De werking van de Google Chrome Extensie voor het aanmaken van een wereldzending zal niet veranderen per 1 januari 2021. Vanaf dat moment dien je nog steeds douaneformulieren voor de betreffende zending handmatig aan te vullen in de backoffice.

Gratiswebshopbeginnen.nl

Wanneer je gebruik maakt van Gratiswebshopbeginnen.nl en jouw webshop hebt gekoppeld aan Flespakket is het na ingang van de Brexit niet mogelijk vanuit jouw eigen backoffice verzendlabels aan te maken voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk. Uiteraard kun je hier nog steeds voor terecht in de Flespakket backoffice.

 

Picqer

Maak je gebruik van de Picqer plugin voor jouw webshop? Dan zal de Brexit voor de koppeling van jouw webshop met Flespakket weinig impact hebben. Picqer zorgt ervoor dat je kunt blijven versturen naar het Verenigd Koninkrijk.

 

LogiVert

Wanneer je gebruik maakt van de LogiVert plugin dien je voor vragen rondom de Brexit en zendingen naar het Verenigd Koninkrijk contact op te nemen met Logivert.

 

Sherpaan

Wanneer je gebruik maakt van de Sherpaan plugin dien je voor vragen rondom de Brexit en zendingen naar het Verenigd Koninkrijk contact op te nemen met Sherpaan.

 

Shopify

Maak je gebruik van de Shopify plugin voor jouw webshop? Dan zal de Brexit voor de koppeling van jouw webshop met Flespakket weinig impact hebben. In Shopify worden de benodigde aanpassingen automatisch doorgevoerd en wij zorgen er voor dat je gewoon kunt blijven versturen naar het Verenigd Koninkrijk.

 

Shoppagina

Maak je gebruik van de Shoppagina plugin? Dan zal de Brexit voor de koppeling van jouw webshop met Flespakket weinig impact hebben. Shoppagina.nl zorgt ervoor dat het Verenigd Koninkrijk, bij ingang van de Brexit, behandeld zal worden als een Wereldzending. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, met ingang van de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71.

 

Shoptrader

Wanneer je gebruik maakt van de Shoptrader plugin dien je voor vragen rondom de Brexit en zendingen naar het Verenigd Koninkrijk contact op te nemen met Shoptrader.

 

Luondo

Wanneer je gebruik maakt van Luondo en jouw webshop hebt gekoppeld aan Flespakket is het na ingang van de Brexit niet mogelijk vanuit jouw eigen backoffice verzendlabels aan te maken voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk. Het platform zal op korte termijn ook niet meer ondersteund worden. Uiteraard kun je voor het aanmaken van verzendlabels voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk nog steeds terecht in de Flespakket backoffice.

 

MyShop

Wanneer je gebruik maakt van de MyShop plugin en jouw webshop hebt gekoppeld aan Flespakket is het na ingang van de Brexit niet meer mogelijk vanuit jouw eigen backoffice verzendlabels aan te maken voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk. Uiteraard kun je hier nog steeds voor terecht in de Flespakket backoffice.

 

Bol.com Plaza

Middels de Bol.com Plaza plugin is het niet mogelijk verzendlabels aan te maken voor zendingen naar landen buiten de Benelux en dus ook niet voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk.

 

Exact

Maak je gebruik van Exact dan is het met ingang van de Brexit niet mogelijk verzendlabels aan te maken voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk.

 

Zelfbouwers

Heb je op basis van de API een eigen koppeling gebouwd? Dan is het van belang om de call voortaan voor zendingen naar het VK aan te passen. In dit geval dient het aanmaken van een zending via de API middels een ‘call van een wereldzending’ (zie: Create International shipment) te gaan. Deze is anders een EU land en om het VK te blijven ondersteunen is het noodzakelijk om de call voor deze zending aan te passen. Voor vragen rondom de implementatie kun je uiteraard ook contact opnemen met IT Support via 023 – 30 31 818.

 

Meer weten?

Mocht je naar aanleiding van deze blog nog technische vragen hebben omtrent de Brexit, dan staan we natuurlijk voor je klaar! Je kunt ons bereiken via info@flespakket.nl of bel ons op 023 30 31 818. We helpen je graag!

{"text":{"available_text":"nu open","not_available_text":"nu dicht"},"days":[{"from":"","till":""},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"","till":""}]}