Heb je vragen over Flespakket? Bel ons gerust: 023 30 31 818  

Al klant?  Log inHet vernieuwde Flespakket platform

DEZE BLOG IS GEÜPDATET!

 

We zijn live! Na vele uren werk staat het vernieuwde Flespakket voor jou klaar. Eén ding is zeker; wij zijn enorm blij met het resultaat en hopen dat jij dat ook zult zijn. Ons unieke verzendplatform, speciaal voor het veilig en voordelig versturen van breekbare flessen, is nu nog gebruiksvriendelijker, sneller en moderner dan ooit tevoren.

 

Per 31 maart 2019 zal dan ook het oude platform niet meer beschikbaar zijn om breekbare flessen mee te versturen. Om je te helpen jouw nieuwe account optimaal in te richten en alvast te kunnen profiteren van alle voordelen, hebben we deze blog geschreven. Lees dus snel verder!

 

De voordelen van het nieuwe platform:

 • Voor iedere zending maak je nog eenvoudiger een verzendlabel aan.
 • Verpakkingen zijn vanaf nu los te bestellen in de webshop van Flespakket.
 • Wanneer je gebruik maakt van de verpakkingen van Flespakket is jouw pakketzending standaard verzekerd tot een inkoopwaarde van € 100,-.
 • Vanaf nu is het mogelijk om meerdere webshops te combineren in hetzelfde account.

Veranderingen ten opzichte van het oude platform:

 • Na 31 maart 2019 is het oude platform niet meer beschikbaar. Vanaf dat moment kun je niet meer terecht in jouw oude Flespakket account.
 • In het nieuwe platform werken we niet meer met verzendrechten en voorraden verpakkingen. De twee elementen zijn sinds de introductie van het nieuwe platform van elkaar losgekoppeld. Zodra je verpakkingen bestelt in de Flespakket webshop, worden deze op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht. Dit geldt ook voor de verzendlabels die je aanmaakt. Alleen worden jouw verzendlabels pas op de eerstvolgende factuur zichtbaar na een definitieve eerste scan van PostNL.
 • Jouw voorgaande Flespakket facturen zullen niet overgenomen worden naar jouw nieuwe account. Wanneer je graag inzicht houdt in voorgaande Flespakket facturen, zijn deze eenvoudig te downloaden vanuit jouw oude account. Alle toekomstige facturen zijn gewoon beschikbaar in jouw nieuwe account. Om jouw facturen te downloaden vanuit het oude platform ga je naar ‘Financiën’ > ‘Facturen’ > Klik op ‘pdf’ bij de gewenste factuur om deze te downloaden.
 • Jouw huidige zendingen vanuit het zendingenoverzicht exporteren. Alle zendingen die je tot nu toe hebt verstuurd worden niet overgenomen naar jouw nieuwe account. Om wel inzicht te houden in de gegevens van al deze zendingen, kun je jouw zendingenoverzicht exporteren. Mocht je in de nabije toekomst nog een vraag hebben over een van deze zendingen, is het handig deze gegevens bij de hand te hebben. Zo kan onze klantenservice jou goed helpen. Hiervoor ga je naar ‘Zendingen’ > ‘Zendingenoverzicht’; voer bij aangemaakt op: ’2019’ in > ‘Enter’ > Klik vervolgens rechtsonder op ‘Exporteer’. Er zal een .csv bestand worden gedownload met daarin alle zendingen en gegevens van 2019. Tip van Flespakket: de status van deze zendingen kun je ook inzien op www.postnl.nl > ‘Volg uw pakket’.
 • Het uploaden van een adresboek. Om ook in jouw nieuwe account alle adresgegevens van klanten beschikbaar te hebben, kun je contact opnemen met de klantenservice van Flespakket. Je kunt dan het .csv bestand van jouw adresboek uit het oude platform opvragen. Dit bestand kun je vervolgens eenvoudig in jouw nieuwe Flespakket account uploaden. Om het .csv bestand te uploaden ga je naar ‘Zendingen’ > ‘Adresboek’ > Klik rechtsboven op ‘Meerdere adressen’ en upload jouw .csv bestand.
 • Track & Trace instellingen in het nieuwe platform. Ook in het nieuwe platform kun je automatisch Track & Trace e-mails versturen. Je dient hiervoor nog wel jouw Track & Trace instellingen in te voeren. Klik rechtsboven op ‘Account’ > ‘Instellingen’ > Vul de Trace & Trace instellingen (per webshop) in.
 • Vul jouw financiële gegevens in. Ga naar ‘Account’ > ‘Instellingen’ > ‘Contactgegevens’. Hier vind je de Bankgegevens welke je in dient te vullen.
 • Je hoeft niet meer het type verpakking te selecteren bij het aanmaken van jouw verzendlabels.
 • Verpakkingen die momenteel nog gelinkt zijn aan het oude platform zullen op de factuur van 1 april verrekend worden.
 • Voor een prijs van € 5,95 verstuur je breekbare flessen met een maximaal gewicht van 23 kg. Voor € 2,95 extra verstuur je een pakket met een maximaal gewicht van 30 kg.
 • Claims zullen worden verwerkt op een gezamenlijke factuur. Schadegevallen zullen hierdoor onder de BTW komen te staan.
 • Van verschillende producten en diensten zijn de tarieven en verzendvoorwaarden opnieuw vastgesteld. Klik hier voor een overzicht.
{"text":{"available_text":"nu open","not_available_text":"nu dicht"},"days":[{"from":"","till":""},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"","till":""}]}