Heb je vragen over Flespakket? Bel ons gerust: 023 30 31 818  

Al klant?  Log inBelangrijke informatie over de kilotoeslag voor jouw internationale zendingen.

Verstuur jij wel eens pakketten naar het buitenland? Dan kan het zijn dat je rekening moet houden met een kilotoeslag. Kilotoeslagen worden berekend bij pakketten die je verstuurd naar adressen buiten de Europese Unie en bepaalt de verzendkosten voor jouw pakket. Hoe vaak deze kilotoeslag wordt berekend is afhankelijk van het gewicht van jouw zending! Hoe het precies werkt, leggen we je graag uit!

 

Wat houdt de kilotoeslag in?

De prijs voor een Wereldzending wordt voor ieder pakket opnieuw vastgesteld met de som van het basistarief en de kilotoeslag (basistarief + ( ? x kilotoeslag)). Zowel het basistarief, als de kilotoeslag, staan voor ieder land van bestemming vast. Het verschilt alleen per zending hoe vaak je de kilotoeslag moet berekenen.

 

Hoe bereken ik de kilotoeslag voor mijn zending?

De kilotoeslag op jouw zending wordt vastgesteld op basis van het gewicht (in kg) óf het volumegewicht.

  • Gewicht = het daadwerkelijke gewicht in kilogram (kg) van jouw zending.
  • Volumegewicht = inhoud van jouw zending (dm3) / 9

Wanneer het daadwerkelijke gewicht van jouw zending groter is dan het volumegewicht, dan wordt het daadwerkelijke gewicht gehanteerd voor de berekening van de kilotoeslag. Is het volumegewicht groter dan het daadwerkelijke gewicht? Dan wordt het volumegewicht gehanteerd voor de berekening van de kilotoeslag. Oftewel:

  • werkelijk gewicht > volumegewicht → hanteer werkelijk gewicht = basistarief + (gewicht x kilotoeslag)
  • werkelijk gewicht < volumegewicht → hanteer volumegewicht = basistarief + (volumegewicht x kilotoeslag)

 

Rekenvoorbeeld:

Land van bestemmingBasistariefKilotoeslagGewichtFormaat
Australië€ 22,50€ 4,253 kg40 x 30 x 60 cm

Inhoud van de zending (l x b x h): 4 x 3 x 6 dm = 72 dm3

Volumegewicht (inhoud (dm3) / 9): 72 / 9 = 8

Het volumegewicht (8) is groter dan het werkelijke gewicht (3), dus het volumegewicht zal gehanteerd worden voor de berekening van de kilotoeslag. We berekenen de prijs voor deze zending naar Australië daarom als volgt:

Basistarief + (transporttoeslag x werkelijk gewicht) + (volumegewicht x kilotoeslag) =

€ 22,50 + (€ 2,10 x 3) + ( 8 x € 4,25 ) = € 62,80

 

 

Voor welke landen geldt de kilotoeslag?

De kilotoeslag geldt voor Wereldzendingen. Dat zijn landen buiten de Europese Unie. Hieronder vind je de lijst met landen die onder de categorie Wereldzendingen vallen, inclusief basistarief, gehanteerde kilotoeslagen en transporttoeslagen.

Waarom wordt er een kilotoeslag berekend bij internationale zendingen?

Deze werkwijze voor het berekenen van de kilotoeslag is ontstaan om zendingen die meer ruimte en/of gewicht innemen tijdens het transport ook meer te belasten dan de kleinere en/of lichtere zendingen.

{"text":{"available_text":"nu open","not_available_text":"nu dicht"},"days":[{"from":"","till":""},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"","till":""}]}