Heb je vragen over Flespakket? Bel ons gerust: 023 30 31 818  

Al klant?  Log inBreekbare flessen naar het buitenland versturen

Van plan om binnenkort flessen naar het buitenland te versturen? Bereid je dan goed voor! Buiten Nederland gelden andere regels en bestaan er goederen en/of stoffen die niet de grens over verstuurd mogen worden. Daarnaast dien je voor sommige zendingen douaneformulieren in te vullen en is de overkomstduur langer vanwege de vaak grote afstanden die de zending aflegt. Om je te helpen met de voorbereidingen van het versturen van je flessen naar het buitenland, hebben we deze blog geschreven.

 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag.

 

Specificaties van een pakket met buitenlandse bestemming

Voor landen binnen Europa en buiten Europa gelden verschillende specificaties voor een zending. Bekijk de specificaties goed voordat je je pakketten de grens over verstuurt!

 

Mag je jouw product(en) wel versturen? 

Voor landen binnen Europa gelden voornamelijk dezelfde regels met betrekking tot wat je wel en niet mag laten versturen. Buiten Europa mag je sommige producten niet of alleen onder bepaalde voorwaarden naar het land van bestemming versturen. Zo is het versturen van alcoholische dranken met een alcoholpercentage boven de 24% bijvoorbeeld verboden. Check daarom de lijst met verboden producten en controleer van te voren alvast wat je wel en niet mag versturen. 

Welke producten mag je wel/niet naar het land van bestemming sturen?

Ter aanvulling op verboden te versturen goederen, kan ook per land verschillen of het product in het land van bestemming is toegestaan. Check daarom altijd wanneer je internationaal gaat verzenden of de producten die je wilt versturen daadwerkelijk toegestaan zijn in het land van bestemming. Op deze pagina is ook per land aangegeven welke aanvullingen per land bestaan op de algemene lijst van goederen en stoffen die verboden zijn te versturen. Voor sommige landen is het bijvoorbeeld helemaal verboden om alcohol naar te versturen, bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Mocht je hierin de regels overtreden, dan is de douane bevoegd de producten te vernietigen. Gevolg is dat jouw producten niet vergoed zullen worden en de kans bestaat dat je een boete ontvangt.

Houd rekening met invoerrechten

Ga je internationaal verzenden, buiten de Europese Unie? Dan zal jouw klant in sommige gevallen invoerrechten moeten betalen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het soort product. Stuur daarom altijd een duidelijke en eerlijke factuur mee.

Met Flespakket zijn pakketten naar het buitenland standaard verzekerd

Wanneer je met Flespakket jouw pakketten naar het buitenland verstuurt, zijn deze standaard verzekerd. Het betekent dat pakketten naar landen binnen de EU automatisch verzekerd zijn tot een inkoopwaarde van € 500,-. Pakketten met een bestemming buiten de EU geldt dat ze standaard verzekerd zijn tot een inkoopwaarde van € 200,-.

Gebruik de juiste verpakking

Een pakket dat naar het buitenland wordt verstuurd legt aardig wat kilometers af. Het is daarom belangrijk dat je pakket tegen een stootje kan. Gebruik daarom altijd een stevige verpakking, zoals die van Flespakket. Dan weet je zeker dat je breekbare flessen goed passen en beschermd zijn. Bekijk voor meer tips over het verpakken van breekbare flessen en hoe je schade het best kunt voorkomen onze blog

Controleer het adres op het verzendlabel

Voor een bezorging van jouw pakketten in het buitenland bij de juiste ontvanger en op het juiste moment is het van belang dat het adres van de ontvanger op de juiste manier is vermeld. Vaak zijn adressen in het buitenland anders opgebouwd. Om het adres te controleren is er een handige tool beschikbaar die je heel wat tijd kan besparen.

  • Vermeld altijd een telefoonnummer en e-mailadres van jouw klant op het pakket. In veel gevallen kan dan contact opgenomen worden met de ontvanger door de buitenlandse vervoerder. Bijvoorbeeld over de status van de zending.
  • Zorg dat de naam van de geadresseerde exact overeenkomt met het naambordje bij het huis of pand van de geadresseerde.
  • Wanneer een deurcode beschikbaar is van de ontvanger is het goed om deze ook op het verzendlabel te vermelden.
  • Controleer goed van te voren of er geen postbusadres is opgegeven. Het is, met uitzondering van de Emiraten en Saoedi Arabië, niet mogelijk om pakketten te versturen naar postbusadressen in het buitenland.

Houd rekening met douaneformaliteiten

Verstuur je naar landen binnen de EU? Dan geldt vrij verkeer van goederen (en diensten), vanwege onderlinge gunstige voorwaarden bij de handel. Deze voorwaarden gelden niet buiten de EU en dat is dan ook de reden dat je te maken krijgt met douaneformaliteiten. Dit betekent dat je voor deze zendingen ingevulde officiële douaneformulieren moet aanleveren. Voor zendingen naar landen waar douaneformulieren vereist zijn, hebben wij dit geïntegreerd in ons systeem. Per zending voorzien we je van het CN23 formulier, CP71 formulier en Commercial Invoice. Meer weten over douaneformaliteiten? Je leest het in onze andere blog.

Vermeld van te voren de overkomstduur

Voorkom frustratie en onduidelijkheid door jouw klant vooraf goed te informeren over de tijdsduur van de bezorging van het pakket. Deze informatie kun je bijvoorbeeld opnemen in de Track & Trace e-mail. Een pakket dat de grens van de Europese Unie overgaat krijgt mogelijk te maken met inklaringstijd bij de douane. Dit kan de overkomstduur van een pakket verlengen. Voor een volledig overzicht van de overkomstduur per land kijk je hier

Schade aan een zending? Dit is wat je kunt doen!

Wanneer je breekbare flessen verstuurt kan het voorkomen dat een pakket beschadigd of vermist raakt. Hier kun je wat aan doen. Ook voor je zendingen naar het buitenland. Wat je in een van beide gevallen het beste kunt doen leggen we je graag uit in onze andere blog

{"text":{"available_text":"nu open","not_available_text":"nu dicht"},"days":[{"from":"","till":""},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"","till":""}]}